Verksamheter

Daglig verksamhet är arbete för personer med funktionsnedsättning enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Verksamheterna är anpassade till mottagarens individuella behov och erbjuder stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap. Daglig verksamheten ska i den mån det är möjligt förbereda individen för den ordinära arbetsmarknaden.

Inom Heby kommun finns idag sex stycken dagliga verksamheter.

Café Blå
Här jobbar vi som gillar att arbeta i kök med till exempel bakning, stå i kassa, servera och diska.

Media
Här arbetar vi som tycker om att arbeta med datorer, ljud, bild och text. På Media får vi möjlighet att uttrycka våra åsikter och göra våra röster hörda.

Regnbågen
Vi som arbetar här har en mer omfattande funktionsnedsättning. Här arbetar vi med sinnesstimulering och med andra habiliterande aktiviteter.

Runan
Här arbetar vi som tycker om utearbete. Vi tömmer soptunnor, gör fint i kommunen, arbetar med trädgårdsarbete och gör en del förpackningsjobb. Oss kan ni se när vi åker runt i den röda kommunbussen.

Stinsen hunddagis
Här arbetar vi som gillar hundar, hundvård, hundpromenader och allt annat som handlar om hundar. Vi är ute och går i ur och skur. Oss kan ni se på promenader genom Heby.

Win Win secondhandbutik
Här arbetar vi som är intresserade av att stå i kassa, sälja, göra i ordning kläder till försäljning samt träffa människor. Butiken hittar du mitt emot busstorget i Heby.