Alla inlägg

DV- Runan

Runan är verksamheten för dig som tycker om att vara ute och att arbeta med kroppen.
Runan delar lokal med Stinsens hunddagis och är beläget i Heby.
På Runan ges möjlighet att vara en viktig del av kommunens utomhusmiljö. Runan har under våren 2018 startat upp ett samarbete med Tekniska enheten i Heby kommun. Detta samarbete ger deltagare på Runan möjlighet till varierande arbetsuppgifter i en varierad miljö. Som deltagare på Runan är du med och ser till att kommunen ser ren och fräsch ut. Du bidrar till att kommuninvånarna har rena gator att gå på, tömda soptunnor att slänga skräp i samt trevliga miljöer att vistas i. Runan sköter även utomhusskötsel på en av kommunens gruppbostäder där du som deltagare får vara med och skapa en hemtrevlig miljö för de som bor där. Då utomhusarbete inte är möjligt arbetar Runan med olika typer av förpackningsjobb eller finsnickeri som sedan säljs hos Win Win secondhandbutik.

Hur arbetar vi?
Vi arbetar aktivt för att alla deltagare ska utvecklas i stort och smått. Vi arbetar aktivt med genomförandeplaner och mål kring arbetet vilket skapar trygghet och en känsla av att lyckas. Vi erbjuder även gemensamma aktiviteter i andra verksamheter för att skapa varierade, roliga och händelserika arbetsdagar.

Veronica Maggio

Tycket om Veronica Maggio musik jätte mycket.

Hon bor i Uppsala!

Hon är född i Uppsala den 15 Mars 1981.

Gjord fört album 2006 hon utvecklats på 2010.

Släppt nytt album som heter Fiender är tråkigt.

Gjord en kortfilm om henne musik.

Hon varit P3 guld.

Sen varit med i Rockbjörnen

Hon har släppt 6 album henne första album hete Vatten och bröd gjord 2006.

Hon med i Grammis 2007 till 2014.

Hon är gravid ska få barn och blir mamma leding höst hon blir mamma i höst.

Jag såg henne live på frys hov i Uppsala för längesen.

//Mats Klang

Dropbox

Dropbox är en gratistjänst som ger dig möjlighet att ta med dig alla foton, dokument och videor var som helst. Alla filer som du sparar i dropbox sparas också automatiskt till dina datorer, dina telefoner och till och med på dropbox webbplats. Det innebär att du kan börja arbeta på din dator i skolan eller på kontoret, och gör arbetet klart på datorn hemma. Skicka aldrig en fil till dig själv via e-post. Dropbox är ett så kallat moln på 2GB gratis, mjukvaran är gratis att ladda ner.

Företaget grundades år 2007 av Drew Houston och Arash Ferdowsi, som vid den tiden var studenter på

Massachuetts Institute of Technology, (MIT), och som ogillade att vara tvungna att skicka

e-post till sig själva då de arbetade vid mer än en dator. Dropbox startade som en renodlad gratistjänst som gav användarna möjlighet att dela innehåll med varandra, var som helst och när som helst. Innehållet kunde då som nu utgöras av exempelvis foton, dokument och videor. Idag utnyttjas Dropbox av 500 miljoner användare, varav 11miljoner är betalande kunder i över 180 olika länder.

Meny i Dropbox

När du högerklickar (Windows/Linux) eller kontrollklickar (Mac) på fil eller mapp i din Dropbox visas en meny som ger dig möjlighet att göra en hel del i Dropbox:

  1. Dela mapp Bjud in vänner, familjen och teamkamraterna till en mapp i din Dropbox. Det kommer att vara som om du sparat den mappen direkt till deras datorer.
  2. Visa föregående versioner Visa de ändringar som gjorts i en fil. Du kan välja att gå tillbaka till en tidigare version av en fil om du vill.
  3. Bläddra på Dropbox webbplats  Visa fil på Dropbox webbplats.
  4. Hämta länk Skapa en länk till valfri fil eller mapp i din Dropbox. Du kan sedan skicka denna länk till vem du vill för att visa filen- även om de inte har Dropbox.

Systemfälts-/menyradsikonen i Dropbox

Systemfälts eller menyradsikonen för Dropbox finns längst ner (Windows) eller längst upp (Mac/Linux) på skärmen och du kan kontrollera status och inställningar för din Dropbox. Samma gröna, blå och röda ikoner som visas på filer och mappar i din Dropbox visas också över denna ikon så att du kan hålla reda på status för din Dropbox.

När du högerklickar på denna ikon får du ett par möjligheter att välja mellan:

  1. Öppna din Dropbox-mapp, Dropbox webbplats eller Dropbox hjälpcenter.
  2. Se vilka filer som nyligen ändrats.
  3. Vilka filer som nyligen ändrats.
  4. Visa en uppskattning på hur lång tid det kommer att ta för Dropbox att slutföra uppdateringen av filerna.
  5. Ändra inställningar för din anslutning, placeringen av Dropbox-mappen och mer

Och två viktiga saker till att veta.

Grön cirkel och bock=Alla filer i din Dropbox är uppdaterade.

Blå cirkel och pilar= Filer i din Dropbox uppdateras.

Finans och program (mjukvaror)

Mjukvarans kurs i börsen har länge varit en exponentiell kurva, redan för 15 år sedan så fanns inte Dropbox det betyder att det har varit en hel del uppdateringar de senaste åren. Väldigt praktisk programvara att använda. Enkelt att skicka mail med. Man behöver koppla den till sin e-mailadress för att använda programvaran.

//Arian