Oswalds Industrier i Morgongåva

Ossie park
Oswalds industrier är företaget som kommer att ta Morgongåva med storm. Oswalds industrier kommer att innefatta ett nöjesfält som heter Ossie park. Det kommer även att finnas ett hotell för besökarna till nöjesfältet. Nöjesfältet är till för att folk ska slippa åka till Stockholm Göteborg Gävle Eskilstuna.

Bilfabriker
Företaget kommer att ha tre bilfabriker. Som kommer att heta JP och Apollo och den tredje har inget namn.
I en av bilfabrikerna kan man få en bil målad som kunden vill ha den men det kostar extra.
I det andra bilfabrikerna finns det fasta märken. Dessa märken är JP och Apollo.
JP står för Jurassic Park. De bilar som kommer att produceras är bilarna från den första Jurassic Park filmen. Symbolen för Jurassic Park kommer inte att finnas på bilarna. Alla bilar som produceras i Oswalds industrier kommer att vara miljöbilar. I JP fabriken köper vi In bilar. I en bygger bilar av märket Apollo och i den tredje fabriken utan namn importerar vi bilar, modeller från 50-tal, 60-tal, 70-tal, 80-tal samt 90-tal, från USA, fixar till dom så folk kan beställa mönster och färg på. 

Bilmodeller från våra butiker


Detta är de två bilmodellerna som kommer att produceras i JP fabriken.


I Apollo fabriken kommer denna bil att byggas.
Bilen heter 1963 Apollo 3500 gt.  

Bilbutik
Det kommer även att finnas en bilbutik. När man köper en bil så får man 1,5 års garanti på bilen.
Om man är en familj och köper den högra bilen kommer man även att få två stycken av bilen till vänster. Men vill man inte detta går det även bra att enbart ta bilen till höger. Bilen till vänster säljs enbart separat.
I bilaffären kommer det även att finnas kataloger där man kan se vilka bilar man kan beställa. Detta beror på att det inte kommer att gå att få plats med alla bilar i butiken. Man kommer även kunna beställa bilar på internet.
Om man beställer i butiken kommer man att prata med personen som står i kassan. De bilar som inte går att ändra är JP-bilarna. Apollo går att få i olika färger. Det kommer även att finnas bilar man kan testa. I butiken får man dock inte röra bilarna då det finns risk att någon kladdar eller förstör. Detta betyder att man inte får sitta i bilarna.

Godisfabrik
Vi kommer att tillverka godis i vår godisfabrik. Godisfabriken kommer göra choklad och annat godis. Några av de populäraste sorterna är Oswalds nam-nam kulor, Oswalds bananflingor, Ossie kex och Ossie glass. Vi kommer även att tillverkar kakor för fika. Dessa kakor kommer att heta Oswalds kladdkaka. På dessa kommer det att vara en klick gräddkräm. Detta kommer sedan att säljas i butiken som hör ihop med fabriken men varorna från godisfabriken levereras även i lastbilar av amerikanska modeller till varuhus. Små lastbilar kommer att köra varorna till mindre butiker.
För skolor finns det rundvandring på anläggningen. Dom kommer att få gå in i alla fabrikerna men dom får inte röra något i någon av fabrikerna. Det är viktigt att personal som visar runt är bestämda och tydliga. I slutet av rundvandringen kommer barnen att få smaka på godiset.


Lastbilarna som kommer att leverera  godiset till varuhusen och större butiker
Kenworth W900                                                  Kenworth K100 


Lastbilen som levererar godiset till mindre butiker
1985 Volkswagen Pickup [Typ 2 / T3]              

Personal
Det kommer att finnas ett vilohus för personalen. Där kommer dom få vila i olika grupper i tur och ordning i fyra timmar, när första gruppen är klar går nästa in och vilar. I vilohuset kommer det att se ut som att man kommer in i en skog. Där kan man välja vart man vill sitta eller ligga. Det kommer att finnas olika typer av sängar samt hängmadrasser. Man kommer även få lyssna på avslappnande musik. Om personalen får vila tror jag att de kommer att orka arbeta mer. Om personal inte har med sig matlåda kan de gå till ICA och handla och då får de en promenad. Detta får dom göra på arbetstid. Om personal bor långt bort kan de bli hämtade med helikopter som är som en buss. Helikoptern kommer att köra till Uppsala, Sala, Västerås, Stockholm. Personal får även skjuts hem med helikoptern. Lönen är ännu inte bestämd.

Som chef kommer jag att vara rättvis men också mycket bestämd.

Syftet med företaget och dess framtid
Syftet med företaget är att jag ska hjälpa mina familjemedlemmar med pengar. Jag tror att folk vill prova på att handla av mig för att jag har saker att sälja som många inte kan köpa någon annanstans. Jag tror även att folk kommer vilja handla för att mitt företag är unikt. Det som återstår innan mitt företag kan starta är att jag behöver spara pengar så att jag har råd att köpa marken samt bygga huset, fabrikerna, nöjesfältet och hotellet. Först kommer jag att bygga huset och godisfabriken, sedan kommer fabrikerna med bilar. Jag hoppas kunna få hjälp med pengar av andra som har mycket pengar.

Bilder på anläggningen:

Villa samt kontor Detta är en bild på bostadshuset där det även finns ett kontor. I garaget finns även två personbilar och en limousine.
Hela anläggningen
Hela anläggningen Detta är en bild över hela anläggningen.

Avslutning
För er som är intresserade av att veta mer får ni gärna skicka in frågor som jag sedan kan svara på.
Jag hoppas att företaget en dag ska slå upp portarna och då är du välkommen att boka ett rum på hotellet eller vara en dag på nöjesfältet. Vill du gå en guidad tur kommer du även kunna boka detta. När vi öppnar kommer du att kunna köpa bilar och godis! Hoppas att vi ses där.

/Andreas

5 reaktioner till “Oswalds Industrier i Morgongåva”

 1. Då vill jag komma och jobba hos dig, för det låter mycket spännande att få åka helikopter till arbetet 🙂

  Gilla

 2. Hej! Kul! Du har många spännande tankar. Kan du utvecka och skriva mer om detta? Hur tänker du kring fortsättningen? Har du fler företag? Är nyfiken på att veta mer!

  Gilla

  1. jag har ett rederi och det kommer att ligga i Göteborg.
   nej tyvärr jag har inget mer att skriva om Oswalds Industrier.
   det finns igen fortsättning
   MVH Andreas

   Gilla

 3. Vilket imperium du kommer ha Andreas!
  Ser fram emot att provköra en apollo och spendera en heldag på Ossiepark.

  Gilla

 4. Wow, det kommer bli ett lyft för Morgonåva!
  Ossie Park och Oswalds industrier sticker verkligen ut och jag tror att detta koncept kommer att locka många kunder dit. Jag och min familj kommer garanterat köpa vårat lördagsgodis där!
  Lycka till med finansieringen av dessa häftiga planer!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.