Mount Waialeale

Mount Waialeale är en sköldvulkan. En sköldvulkan liknar en krigares sköld till karaktär. Den ligger på ön Hawaii och betyder krusande vatten eller överflödande vatten. Dess höjd är 1569m. De har ett tropiskt regnskogsklimat och mycket nederbörd hela året på 360dagar per år. Det blir mer och mer regn för varenda år som går. 

I genomsnitt har Mount Waialeale nederbörd på mer än 370 tum (9500 mm) regn per år sedan 1912, med ett rekord på 683 tum (17300 mm) år 1982. Mount Waialeale är en av de regnigaste platserna på jorden. Nya rapporter nämner emellertid att under perioden år 1978-2007 är den våtaste platsen på Hawaii Big Bog på Maui. 

(404 tum eller 10300 mm per år). 

// Arian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.