Cornelis Vreeswijk

Cornelis Vreeswijk, född 8 augusti 1937 i IJmuiden i Velsen, Nederländerna, död 12 november 1987 i Katarina församling, Stockholm. Han var en svensk-nederländsk trubadur, kompositör, poet och skådespelare verksam i Sverige. Här blev han en folkkär vissångare och räknas i Sverige som en av landets största trubadurer.

Han har gjort många bra låtar, några av dom är Brev från kolonien och Polaren Pär är kärlekskrank och Polaren Per hos det sociala. Det var några av hans låtar, men han har inte bara gjort musik. Han har varit med i några filmer med, en av dom filmerna är Rännstensungar, den är gjord år 1974.

Han har en son som heter Jack Vreeswijk som går lite i sin fars spår. Han gör lite egen musik och sjunger lite av sin fars låtar med.

Det är det jag vet om dom. Jag älskar Cornelis musik.

skriven av Sara Lindh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.