Regnbågen

I en ljus och trevlig miljö får du möjlighet att utmana dina sinnen och uppleva spännande saker i våra olika sinnesstimulerande miljöer. Regnbågen har en hög personaltäthet och ett fokus på kommunikation, delaktighet, självbestämmande och habilitering. Verksamheten passar dig med flerfunktionsnedsättning, autism eller för dig som befinner dig på en tidig utvecklingsnivå. På Regnbågen finns både avslappnande och aktiva miljöer. Här kan du ligga i bollhav, slappna av i vita rummet eller arbeta motoriskt med motiverande pyssel och plastarbeten. Det finns även möjlighet att skapa i snickeriet tillsammans med personal och kollegor. Utöver aktiviteter på Regnbågen erbjuds även ute aktiviteter. Verksamheten åker till Lusthuset i Uppsala för att i deras stimulerande miljöer. Där finns bland annat ett bubbelbad där du, när du omsluts av vattnet, får möjlighet att utveckla din kroppsuppfattning. På Regnbågen erbjuds du även att följa med till habiliteringens bad där du får sträcka ut kroppen i en rolig och givande miljö.

Vita rummet
Det vita rummet passar dig som befinner dig på en tidig utvecklingsnivå. Det vita rummet ger dig möjlighet att fokusera på att använda din hörsel och syn utan att andra intryck tar fokus. Här kan du lyssna på musik eller titta på spännande ljusdekorerna i rummet. Vita rummet är en lugn miljö för dig som behöver slappna av under arbetsdagen.

Bollhav
Bollhavet är aktiv aktivitet som lockar till rörelse och lek. Bollarna stärker din kroppsuppfattning och skapar förutsättningar för roliga och fysiska lekar. Här får du möjlighet att använda känsel, syn och hörsel på ett varierat och spännande sätt.

Projektorrum
I projektorrummet finns en säng för dig som behöver avslappning på arbetstid. Här kan du se på olika bildspel eller filmer medans du omsluts av ett avslappnande bolltäcke. Här får du möjlighet att träna kroppsuppfattning, stimulera syn och hörsel samt känsel.

Hur arbetar vi?
Vi arbetar aktivt för att alla deltagare ska utvecklas i stort och smått. Vi arbetar aktivt med genomförandeplaner och mål kring arbetet vilket skapar trygghet och en känsla av att lyckas. Vi erbjuder även gemensamma aktiviteter i andra verksamheter för att skapa varierade, roliga och händelserika arbetsdagar.

En tanke på “Regnbågen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.