DAGLIGA VERKSAMHETER

Vad är daglig verksamhet?

Daglig verksamhet är en sysselsättning för personer som fått ett beslut på daglig verksamhet enligt Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Sysselsättning inom daglig verksamhet innebär att du gör ett anpassat arbete tillsammans med kollegor och handledare. Det är viktigt att ha en meningsfull vardag med bra arbetsuppgifter, bra handledning och umgås med andra. Arbetsuppgifterna inom daglig verksamhet ska vara så lika ett arbete som möjligt och anpassade så långt det går efter vilka intressen du har samt vad du kan. Vi har en stor variation av arbetsplatser med olika arbetsuppgifter och inriktningar så det ska finnas något meningsfullt för alla.
För dig som behöver mindre stöd kan det finnas möjlighet till individuell placering på företag inom Heby kommun.

Inom Heby kommun finns idag sex stycken dagliga verksamheter

MediaMix
Här arbetar vi som tycker om att arbeta med datorer, ljud, bild, text, konst och hantverk. På MediaMix får vi möjlighet att uttrycka våra åsikter och göra våra röster hörda.

Café Blå
Här jobbar vi som gillar att arbeta i kök med till exempel bakning, stå i kassa, servera och diska.

Regnbågen
Vi som arbetar här har en mer omfattande funktionsnedsättning. Här arbetar vi med sinnesstimulering och med andra habiliterande aktiviteter.

Runan
Här arbetar vi som tycker om utearbete med att göra fint i kommunen. Oss kan ni se när vi åker runt i den röda kommunbussen.

Hunddagis
Här arbetar vi som gillar hundar, hudvård, hundpromenader och allt annat som handlar om hundar. Vi är ute och går i ur och skur. Oss kan ni se på promenader genom Heby.

Win Win secondhandbutik
Här arbetar vi som är intresserade av att stå i kassa, sälja, göra i ordning kläder till försäljning samt träffa människor. Butiken hittar du mitt emot busstorget i Heby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.