Dropbox

Dropbox är en gratistjänst som ger dig möjlighet att ta med dig alla foton, dokument och videor var som helst. Alla filer som du sparar i dropbox sparas också automatiskt till dina datorer, dina telefoner och till och med på dropbox webbplats. Det innebär att du kan börja arbeta på din dator i skolan eller på kontoret, och gör arbetet klart på datorn hemma. Skicka aldrig en fil till dig själv via e-post. Dropbox är ett så kallat moln på 2GB gratis, mjukvaran är gratis att ladda ner.

Företaget grundades år 2007 av Drew Houston och Arash Ferdowsi, som vid den tiden var studenter på

Massachuetts Institute of Technology, (MIT), och som ogillade att vara tvungna att skicka

e-post till sig själva då de arbetade vid mer än en dator. Dropbox startade som en renodlad gratistjänst som gav användarna möjlighet att dela innehåll med varandra, var som helst och när som helst. Innehållet kunde då som nu utgöras av exempelvis foton, dokument och videor. Idag utnyttjas Dropbox av 500 miljoner användare, varav 11miljoner är betalande kunder i över 180 olika länder.

Meny i Dropbox

När du högerklickar (Windows/Linux) eller kontrollklickar (Mac) på fil eller mapp i din Dropbox visas en meny som ger dig möjlighet att göra en hel del i Dropbox:

  1. Dela mapp Bjud in vänner, familjen och teamkamraterna till en mapp i din Dropbox. Det kommer att vara som om du sparat den mappen direkt till deras datorer.
  2. Visa föregående versioner Visa de ändringar som gjorts i en fil. Du kan välja att gå tillbaka till en tidigare version av en fil om du vill.
  3. Bläddra på Dropbox webbplats  Visa fil på Dropbox webbplats.
  4. Hämta länk Skapa en länk till valfri fil eller mapp i din Dropbox. Du kan sedan skicka denna länk till vem du vill för att visa filen- även om de inte har Dropbox.

Systemfälts-/menyradsikonen i Dropbox

Systemfälts eller menyradsikonen för Dropbox finns längst ner (Windows) eller längst upp (Mac/Linux) på skärmen och du kan kontrollera status och inställningar för din Dropbox. Samma gröna, blå och röda ikoner som visas på filer och mappar i din Dropbox visas också över denna ikon så att du kan hålla reda på status för din Dropbox.

När du högerklickar på denna ikon får du ett par möjligheter att välja mellan:

  1. Öppna din Dropbox-mapp, Dropbox webbplats eller Dropbox hjälpcenter.
  2. Se vilka filer som nyligen ändrats.
  3. Vilka filer som nyligen ändrats.
  4. Visa en uppskattning på hur lång tid det kommer att ta för Dropbox att slutföra uppdateringen av filerna.
  5. Ändra inställningar för din anslutning, placeringen av Dropbox-mappen och mer

Och två viktiga saker till att veta.

Grön cirkel och bock=Alla filer i din Dropbox är uppdaterade.

Blå cirkel och pilar= Filer i din Dropbox uppdateras.

Finans och program (mjukvaror)

Mjukvarans kurs i börsen har länge varit en exponentiell kurva, redan för 15 år sedan så fanns inte Dropbox det betyder att det har varit en hel del uppdateringar de senaste åren. Väldigt praktisk programvara att använda. Enkelt att skicka mail med. Man behöver koppla den till sin e-mailadress för att använda programvaran.

//Arian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.