Om TITANIC

Andreas
Andreas

Om TITANIC av Andreas Oswald 2 31 juli 1908 på Harland and Wolff, på Irland började man att bygga TITANIC tillsammans med sin syster OLYMPIC Sen när TITANIC hade sjösatts bogserade man henne till Belfast i England och gjorde klart allt annat dom satte henne i den enda torrdockan som var stor nog för TITANIC och hennes systrar.

TITANIC stod klar 2 april 1912 och man gjorde det sista detaljerna ombord. Den 10 april 1912 klockan 12:15, började TITANIC långsamt röra sig. Det var tusentals människor som vikande av TITANIC när hon avgick från Southamptons hamn. TITANIC stannade till utanför Cherbourg och det kom mer passagerare sen åkte hon vidare till Queenstown på Irland Sen ångade hon ut mot Atlanten Då gav kapten Smith order om att öka farten. Allt gick bra men klockan 23:38 14 april 1912 fick utkiken syn på något svart föremål rakt föröver. Då såg utkiken att det var ett isberg då slog han tre gånger i varningsklockan då gav förste styrman William Murdoch order dikt babord och bak i maskinen men hon var så stor och fortsatte åka framåt TITANIC girade men för långsamt åh så åkte hon på isberget Under vattnet det blev fyra hål i skrovet Förpiken, de tre lastrummen och pannrum sex blev det hål till Kapten Smith gav order om att göra iordning livbåtarna han bad telegrafen att skicka en nödsignal det fanns fem fartyg i närheten men bara ett svarade på nödropet RMS Carpathia och var på väg men problemet var att det skulle ta fyra timmar för henne att komma dit. Klockan 02:20 var TITANIC försvunnen i Atlanten Vid fyratiden på morgonen den 15 april anlände fartyget Carpathia.

Hur Titanic byggdes och när hon seglade och gick under

Insidan på Titanic

\\Andreas Oswald

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.