Pokémon Go!

Arian Nadifard

Väldigt bra youtubevideo

Pokémon Go viktiga tillbehör
Armband kallas Pokémon Go plus används med bluetooth
Poké ball plus används med bluetooth
Det kan behövas en charger bank som laddar mobilen eftersom att pokémon appen drar mycket batteri.
Pokémon Shield & Sword
I Sword så kommer en ny sak som man tagit en del från Pokémon Go (raid). Då är det maxade raidlevel pokémon.
Men det är svårt men lite annorlunda jämfört med pokémon Go eftersom att man kan träna sina pokémon på ett helt annat sätt i konsollspelen. (Shield&Sword)

I pokémon go är det bra att ha en buddy för att få mer candys för sin specifika (utvalda) pokémon. Man trycker bara längst ner i vänstra hörnet på sin profil och sen letar man efter där det står buddy och trycker där och sen väljer man pokémon.

Man kan även adda varandra i pokémon go så kan man skicka presenter till varandra men det bästa är att det inte behöver kosta något.

Skaparna av pokémon
Junichi Masuda
Producer of pokémon Shield & Sword and GAME FREAK
Tsunekazu Ishihara
President and CEO of The Pokémon Company
Shigeru Ohmori
Director of pokémon and GAME FREAK
James Turner
Art Director of pokémon Sword and pokémon Shield at GAME FREAK
Kazumasa Iwao
Planning Director of pokémon and GAME FREAK
Satoshi Tajiri
VD Game designer pokémon Pokémon kom till år 1995 i Japan de tio första dagarna så tjänade pokémonföretaget ihop 10miljoner dollar. År 2006 tjäna de ihop 187miljader dollar.

VD:en av Pokémon (Pocket Monsters) Satoshi Tajiri

År 1982 startade han speltidningen Game Freak tillsammans med några av sina vänner, däribland Ken Sugimori som kom att illustrera varje figur som befann sig i deras fantasi. Idén om Pokémon influerade Satoshi med sin barndom. Den återspeglade hans stora intressen  och han hade samma mål som han själv lagt ut när han vandrat runt i naturen. Nio år senare fick han drömjobbet som speldesigner på Nintendo. Det andra han skapade var Pokémon gul som släpptes år 1995. Då kopplade de in Game Freak in i spelet och alla framtida Pokémonspel. Tajiri växte upp utanför Tokyo tillsammans med sin mamma, som var hemmafru och sin pappa, som jobbade som bilförsäljare inom det japanska bilföretaget Nissan. Tajiris största sysselsättning som liten var att ströva omkring utomhus exempelvis i skogar, på åkrar och på stora fält för att samla och hitta insekter. Intresset för entomologi fick honom att tillbringa timmar efter timmar ute i det japanska landskapet. Tajiri var en ensamvarg och var inte särskilt intresserad av att börja på college som de flesta japanska ungdomarna drömde om. Han var till en början inte speciellt karriärinriktad. TV-spel var det andra stora intresset han hade under sin barndom. Bebyggelsen på de fält, åkrar, skog och floder där han som barn varit på insektsjakt är delvis en orsak till att började spela allt mer. Han tillbringade mycket tid med arkadspel tillsammans med sina kompisar och slog många rekord. Satoshis föräldrar blev med tiden oroliga då han hellre spelade spel än studerade. Hans pappa ordnade ett jobb som elektriker men Satoshi vägrade. När Satoshi insåg möjligheterna med att man kan koppla ihop två av Nintendos bärbara gameboy-spel, föreställde han sig små skalbaggar som kröp från den ena konsolen till den andra. På det sättet kunde spelarna byta sina elektroniska varelser med varandra.

Här nedan är några game freak (kortfilmer).

Pokémon i TV
Den första pokémon-avsnittet som släpptes var 1 april 1997. 8 september 1998 i USA och 4 mars 2000 i Sverige. Pokémon har alltså funnits i över 20år.

Tips från mig Arian
När man går in på appraise så kan det stå 1 stjärna 2stjärnor 3 eller 4, fyra är det bästa det avgör pokémonens iv, 4stjärnor är den bästa iv en pokémon kan ha. En lucky pokémon är en bra pokémon. Men båda sakerna samtidigt är hur bra som helst. En shinypokémon är en sällsynt pokémon som de flesta vill ha allt det här samtidigt är så bra så att man känna sig rik och mäktig.

//Arian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.